Via Flaminia: The Rally with a Smile ! 2025 & 2026

Beste MG Car Club Belgium leden en partners,

De MG Car Club Belgium heeft goede contacten met diverse MG clubs en rally organisaties en wij proberen jullie zoveel als mogelijk te informeren over deelname mogelijkheden aan uitzonderlijke en betaalbare internationale rally’s 

Wij informeren jullie over  Via Flamina: The Rally with a Smile  

Via deze link :   https://via-flaminia.com/nl/oldtimer-car-rally/2024-peaks-of-the-andes/    kunnen jullie rechtstreeks als bekijken en ontdekken wat deze rally organisatie reeds heeft georganiseerd en in 2025  & 2026 organiseren. 

Via Flaminia: The Rally with a Smile ! 

Het idee ontstond in 2004, na jarenlange rally-ervaring, toen duidelijk werd dat er iets ontbrak. Rally’s neigen vaak serieus te zijn, met te veel nadruk op snelheid en te weinig op puur plezier. Sinds 2005 hebben we meer dan 70 rally’s georganiseerd in 20 landen. De kern van onze aanpak blijft onveranderd: The Rally with a Smile !

6 – 30 oktober, 2024
Peaks of the Andes

Van Santiago de Chile, over de Andes en via Argentinië en Bolivia naar Peru.
Wij streven er naar om de etappes zo kort mogelijk te maken om u zo veel mogelijk vakantie gevoel te geven.
Een klasse voor vooroorlogse auto’s en een klasse voor auto’s t/m 1967.

14 -23 mei, 2025
Via Hellenica Classic

Van Igoumenitsa naar Patras. We rijden richting het zuidelijke deel van het vasteland, bezoeken Delphi en steken het Korinthe-kanaal over naar de Peloponnesos. We rijden het meerendeel  van dit schiereiland voordat we de veerboot van Patras naar Bari nemen, daar u kunt aansluiten bij de Via Flaminia. Open voor 28 auto’s tot 1980.

24 – 31 mei, 2025
Via Flaminia Classic

Aansluitend aan de Griekse Rally organiseren we een rally van Bari naar Toscane, door de minder bekende regio’s van Italië. Italië op zijn puurst, zoals we het ons herinneren. Open voor 30 klassiekers tot 1980.

3 – 13 augustus, 2025
Peaks of the Caucasus 4×4

Voor onze vijfde reis in Georgië krijgt u gedurende 9 dagen een 4×4 ter beschikking. Georgië is een land vol cultuur en natuur op een kruispunt van beschavingen. Er zijn slechts 14 plaatsen beschibaar.

6 – 14 september, 2025
Via Bohemia Pre War

Een rally voor vooroorlogse auto’s die start en eindigt in Karlovy Vary (Karlsbad) en door de bergen langs de grens van Tsjechië met Polen en Duitsland rijdt. Acht nachten in prachtige hotels en zeven prachtige rijdagen. 30 inschrijvingsposities beschikbaar.

12 – 23 mei, 2026
Via Hellenica Pre War

Een rally voor vooroorlogse auto’s door het oude Griekenland en de Peloponnesos, beginnend in de buurt van Igoumenitsa en eindigend in Olympia, nabij Patras. Na de veerboot naar Bari kunt u deelnemen aan de Via Flaminia Pre-War, die op dezelfde dag van start gaat. Open voor 28 vooroorlogse auto’s.

23 – 30 mei, 2026
Via Flaminia Pre War

Een rally die direct volgt op de Via Hellenica Pre-War als onderdeel van een tweeluik. De route begint in Bari, waar de auto’s die vanuit Griekenland arriveren aankomen, en loopt langs de Adriatische kust, over de Apennijnen richting Toscane en de stad Florence. Deelname is open voor 28 vooroorlogse auto’s.

The rallies with a smile

De allermooiste routes
De Via Flaminia ontdekt het land en dompelt u onder in de cultuur. Het combineert goede accommodatie met authentieke stijl en lokaal eten. Het is een manier om een land te ontdekken terwijl u over de meest mooie en vaak kleine wegen rijdt.

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zorgt ervoor dat velen terugkomen voor een volgende rally.

De Via Flaminia pretendeert geen hardcore rally te zijn waar alles om de klassering draait. De Via Flaminia is ook geen Tour waar iedereen gedwee elkaar (en de leider) volgt.

De Via Flaminia is een rally waar de competitie een middel is om de sfeer te vergroten. Er zijn geen tijdlimieten in de rally. De klassering wordt gedaan aan de hand van het – goed –navigeren.

Rally Systeem

De Via Flaminia-rally’s staan bekend om hun warme en gastvrije sfeer, met maximaal 30 deelnemende teams. Hoewel Bart Kleyn, de organisator, een achtergrond heeft in competitieve evenementen zoals de Tulpenrallye, zijn de Via Flaminia-rally’s de afgelopen 20 jaar geëvolueerd om beter aan te sluiten bij de voorkeuren van de deelnemers. De focus is geleidelijk verschoven van competitie naar het bieden van aangename ervaringen en comfortabele accommodaties, met een meer ontspannen sfeer.

Elke rally biedt twee verschillende klassen:

  1. Smile Class: Deze klasse belichaamt de essentie van de Via Flaminia. Deelnemers ontvangen een route die ze kunnen volgen via een telefoon-app. Als je van de route afwijkt, toont de app je positie ten opzichte van de geplande route en kun je je weg terug vinden. Deze klasse is niet competitief, waardoor je kunt genieten van het evenement zonder de druk van rankings.
  2. Shine Class: Ideaal voor degenen die van een beetje competitie houden. De Shine Class behoudt de traditie van de Via Flaminia door te focussen op navigatie in plaats van snelheid. Je hebt alle gelegenheid om te stoppen voor een kop koffie of om foto’s te maken. De klassering is gebaseerd op navigatievaardigheden, waardoor er een competitief element is terwijl de geest van kameraadschap behouden blijft.
     

lunch-during-the-Via-Flaminia-rally-in-Italy

Via-Flaminia-rally-participants-in-Italy

Daarnaast introduceert de Via Flaminia-rally in Italië de Bright Class. Deze klasse biedt een meer competitieve ervaring met langere afstanden en uitdagendere navigatie. Voor 2025 zal Joep Wanders, tweevoudig succesvol uitzetter van de Tulpenrallye, de Bright Class organiseren. De winnaars van de Bright Class zullen hun naam vereeuwigd krijgen op de wisselbeker, een Flaminia-zuiger, ter ere van hun prestatie.

Map for rally system via flaminia rallies

 

Toelatingsvoorwaarden

De Via Flaminia-rally’s zijn toegankelijk voor personen met een klassieke auto of, in het geval van de vooroorlogse rally’s, met een vooroorlogse auto.

Alle rally’s hebben een klein niveau van competitie. Het hoofddoel is om een ​​leuke tijd te hebben en te genieten van het landschap en het land.

Algemene voorwaarden

  • De rally’s hebben een beperkt aantal entry-posities. De toewijzing vindt plaats op basis van wie het eerst betaalt, wie het eerst maalt.
  • U dient te verschijnen met een auto die voldoet aan de leeftijdsbeperkingen van de specifieke rally waaraan u deelneemt. In het geval van een last-minute pech met uw auto, mag u een vervangende auto meenemen. Als die niet voldoet aan de leeftijdsvereisten, dan neemt u deel hors concours .
  • Indien vier maanden voor de geplande start van een rally nog meer dan een derde van het maximale aantal inschrijvingsplaatsen leeg is, dan heeft de organisatie het recht de rally te annuleren.
  • De organisatie behoudt zich het recht voor om kleine wijzigingen in het programma aan te brengen.

Terugbetalingen

  • Als het evenement niet doorgaat door overmacht , dan is de organisatie niet verplicht om een ​​volledige terugbetaling te doen, alles afhankelijk van de reeds gemaakte kosten. Over het algemeen zou overmacht verband houden met geopolitieke situaties, die de rally niet raadzaam of onmogelijk maken.
  • In alle andere gevallen waarin de organisatie het evenement annuleert, wordt het volledige bedrag terugbetaald.
  • Bij annulering tot vier maanden voor aanvang van de rally wordt 20% van de totale boekingskosten ingehouden. Bij annulering tussen vier en twee maanden voor aanvang van de rally wordt 50% van de totale boekingskosten ingehouden. Bij annulering korter dan twee maanden voor aanvang van de rally is restitutie niet mogelijk.

Voorwaarden

  • Deelnemers verklaren dat zij fysiek en mentaal geschikt zijn om aan het evenement deel te nemen en dat zij daartoe bekwaam zijn.
  • Deelnemers begrijpen de aard en het type evenement en de potentiële risico’s die inherent zijn aan de motorsport en stemmen ermee in dat risico te accepteren.
  • De personen die het voertuig besturen, dienen in het bezit te zijn van een rijbewijs dat geldig is in de landen waar de rally doorheen gaat.
  • De deelnemers zijn aansprakelijk voor eventuele overtredingen van wet- en regelgeving waarbij zij betrokken zijn.
  • Deelnemers verklaren dat zij zich realiseren dat de Via Flaminia door serieus bergachtig terrein gaat, dat de remvloeistof van de auto niet langer dan twee jaar geleden is vervangen en dat de remmen zijn gecontroleerd en in perfecte staat zijn. Ondergetekende verklaart verder dat de auto goed is onderhouden, in goede algemene staat verkeert en voldoet aan alle voorschriften inzake verkeersveiligheid.
  • Door een aanvraag in te dienen bij Via Flaminia, stemmen de aanvrager en zijn passagier(s) ermee in de organisatoren van het evenement en alle andere instanties, bedrijven en personen die betrokken zijn bij of deelnemen aan het evenement (en hun respectievelijke werknemers en agenten) schadeloos te stellen en te vrijwaren tegen alle procedures, schade, aansprakelijkheden, kosten en uitgaven die voortvloeien uit een handeling, verzuim, nalatigheid of schending van wettelijke plichten van onze kant.
  • De aanvragers verklaren een geldige verzekering te hebben die hen dekt tegen aansprakelijkheid voor zowel persoonlijk letsel aan als schade aan eigendommen van derden op de openbare weg. Het ingeschreven voertuig zal wettelijk gedekt zijn door een geldige verzekering voor aansprakelijkheid van derden terwijl het wordt bestuurd door een lid van de bemanning tijdens enig deel van het evenement.
  • Ondergetekenden begrijpen dat Via Flaminia bemiddelt bij het transport van de auto’s en deelnemers en dat Via Flaminia op geen enkele wijze aansprakelijk is voor vertragingen, annuleringen of schade die tijdens dit transport ontstaan.
  • Door deel te nemen aan de rally geeft u expliciet toestemming om beeldmateriaal te gebruiken voor promotionele doeleinden of anderszins.

Op de weg

Verzekerd

Verzekerd via de Nederlandse Historische Rally Federatie.

 

Toepasselijk recht

  • Op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.
  • Indien er een geschil ontstaat, wordt de zaak voorgelegd aan de rechtbank Amsterdam.

2024 © Via Flaminia

  • Engels
  • Nederlands