Te Koop

01 October 2017

Ik heb me in mei 2017 bij Altena Classic Service in Gramsbergen (NL) deze wagen aangeschaft, met de bedoeling deel te nemen aan historische rally’s in binnen- en buitenland. Na een operatie aan de ogen wegens glaucoom werd me afgeraden om nog deel te nemen aan wedstrijden. Daarom stel ik de auto (ex deelnemer aan Famiglia It., Circuit des Ardennes, Tulpen, enz.) met spijt te koop:


MGB GT V8 rally van 1975, chassisnr. G-D2D1/229X-X, motornr. 4860/192X.

Kleur : zilvergrijs metallic met een zwart rally interieur.

Deze fantastische MGB GT V8 is volledig rally geprepareerd door Altena Classic Service.

Het resultaat is een zeer solide rallywagen met een uitstekende wegligging, betrouwbare techniek en  een optimaal ingericht rally interieur.De MGB GT V8 wordt aangedreven door de schitterende Rover 3.5 liter V8 motor. Deze motor is uitgerust met een Edelbrock carburateur en het vermogen op de rollenbank is 192 PK, met een koppel van 300 Nm. Het vermogen wordt overgebracht op de achterwielen middels een zwaardere achteras met Quaife sperdifferentieel. Verdere modificaties o.a. oliefiltermodificatie, vijfversnellingsbak, 4-pots remklauwen voorwielen, verstelbare schokdempers, volledige rolkooi, verwarmde voor- en achterruit, radio, Ridgard sportstoelen, tripmaster en chronos, Sabelt 4-punts veiligheidsgordels en een Webasto vouwdak.

Deze rally auto verkeert in excellente staat.


Fiva identity Card.

Heritage Certificate.


De tweede alu benzinetank is tijdelijk uitgebouwd maar kan probleemloos terug worden aangesloten indien nodig.

De rally verlichting (Hella) op de foto zijn onlangs gewijzigd naar “period” 7” Lucas verstalers en mistlampen met zwarte Lucas beschermhoezen.


Hogere prijsklasse: aangekocht mei 2017 bij Altena voor 49.500€.


Reacties in eerste instantie per e-mail.


Johan de Witte

9250 Waasmunster

dewittejohan@telenet.be