Oost-West 2019

23 June 2019De Oost-Westmeeting........ene van onze favoriete meetings. We hadden al enkele jaren door werkomstandigheden de meeting gemankeerd. Maar dit jaar lukte het weer om mee te doen. En we hadden er geen spijt van......perfecte organisatie, plezante tussendoortjes,schitterende wegeltjes, verrassende plaatsen. Kortom....de perfecte mix voor een leuk dagje uit. 

 

Deze keer waren we met ons drietjes op stap. Hoe doe je dat dan met een MG ? Ha ja.....met 2 MGs rijden he.

Het was een stralende zomerdag. Blijgemutst kwamen we toe in Bulskampveld. De parkeerwachter van dienst  loodste ons feilloos naar de juiste plaats. Het was weerom een blij terugzien van goede vrienden. Na de innerlijke mens versterkt te hebben en de mooie rallyplaat op onze autootjes bevestigd te hebben, gingen we op pad., richting Nederland. Mooie wegen, prachtige natuur, veel bossen, veel fietsers welliswaar, maar dat nemen we erbij. 

Algauw stond er iemand met een driekleur rond zijn arm het verkeer te regelen. Autowijding ! Er zouden meer dan honderd brandweerwagens, vrachtwagens, en allerlei rondrijdend materieel passeren. Dat moesten we zien ! Auto’s aan de kant ! Picknicktafel uitgehaald en met een glaasje en een knabbeltje genoten van de stoet. Daardoor was onze pauze iets te lang uitgelopen en kwamen we pas om 13 u toe in Aardenburg. Een zeer leuk domein, met bomen, hangmatten, kois,...Het rook er heerlijk, we kregen honger. Iedereen was al aan het genieten van het uitgebreide buffet. Mosselen, stoofvlees, schnitsels, de hollandse kroket, frietjes, groentebuffet, chocoladefontein, ijsjes, chocomousse, vla.....te veel om op te noemen. Maar we mochten helaas nog niet eten ! Eerst  moesten we voorbij Hendrik. Verplicht nummertje sjoelbak. Ivan was de enige die geen alcohol gedronken had tijdens de stop, dus dat zag je meteen aan de punten. Toch hadden we op dat moment nog geen idee dat we de winnaar zouden zijn van de schitterende trofee. Na ons buikje rond gegeten te hebben , smeerden we ons goed  in met zonnecreme, zetten de pet en zonnebril op en vertrokken we richting Sluis en Breskens. We reden via een prachtig stukje panoramaweg langs de zee en hadden echt reeds een vakantiegevoel. Aan het naaktstrand reden we precies verkeerd, of misschien bewust verkeerd. We hebben daar nogal wat toertjes gemaakt. 

Na verloop van tijd zagen we her en der MGtjes geparkeerd staan bij de gezellige cafeetjes onderweg. De MGkes hadden wat warm, maar blijkbaar de eigenaars  ook. Ook wij stopten in Boeckhoute bij een terrasje.....

Daarna reden we richting eindpunt. Weerom een afkoelend bos ! De hindernis bij de plaatselijke rommelmarkt onderweg hebben we zonder problemen genomen en we kwamen blijgezind toe in Lebbeke. Daar stond de tweelingbroer van de parkeerwachter van ‘s morgens ons op te wachten. Twee druppels water, gelukkig kan je ze uit elkaar halen aan de baardgroei :)

Met een heerlijke kaasschotel buiten in het zonnetje genoten we nog verder na van onze dag.  Toen kwam de prijsuitreiking en bleek dat we, 10 jaar na onze eerste Oost-West overwinning (waar we er toen in slaagden met een ongebroken rauw ei in een lepel de Kemmelberg af te rijden), we opnieuw in de prijzen vielen.  Als onze GPS het niet meer doet kunnen we nu, dankzij Oost-West, dag en nacht onze weg terugvinden !  Uiteraard krijgt deze opnieuw een mooi plaatsje bij onze MG memorabilia.

Op naar de volgende editie !

Dankjewel,Leslie , Hendrik, de parkeerwachter en zijn tweelingbroer en de vrouwtjes voor de leuke dag. We kijken al uit naar de volgende editie.

 

 

Ivan, Els en Elissah