De IJzeren route

22 April 2018De MG CAR CLUB BELGIUM

nodigt U uit voor de

LAATSTE

IJZEREN  ROUTE

125 km

Zondag 22/04/2018

Plaats van afspraak:

’t Balladehof      (www.balladehof.be)

Hoogstraat 15, 8554  ZWEVEGEM

Na zowat 10 jaar van voorbereidingen en organiseren van tal van ritten en events, nodigen wij jullie graag uit voor de laatste, jawel, allerlaatste “IJzeren Route”.

Dit belet ons evenwel niet om als “finishing touch” alsnog enkele nieuwigheden in te lassen. Zo hebben we voor de start- & aankomstplaats éénzelfde locatie uitgekozen:  het culinaire Balladehof gelegen in een schilderachtig glooiend landschap (op amper 5km van E17/A14 & E403/A17). Trailers welkom!

We doen maar liefst drie provincies aan met een grote diversiteit aan landschappen en wegen. Daarbij ook de “Parel van de  Vlaamse Ardennen”:  Ronse,  een taalgrensstad die  geëvolueerd is tot een hippe cultuur-toeristisch centrum met pittoreske pleintjes & terrasjes.

Voorts  een zijsprong naar het groene “bergachtige” Kluisbergen. En we vergeten ook het landelijk aspect & oude spoorbeddingen niet met ook nog passages (Kooigem) langsheen de filmlocaties van de serie “Bevergem” waarbij we ook nog es de verhaallijn in het “Roadbook” opnemen.

Variatie troef dus!

Tussen 9u & 10u staat het ontbijt (Balladehof)  voor jullie klaar (2 koffie’s of thee of chocomelk & 2 boterkoeken). Briefing om 9u45.

Voor de lunch gaan we de Italiaanse toer op. In restaurant ’tVossenhol (www.vossenhol.be) op de  Tiegemberg  serveren we U een “spaghetti carbonara” (inbegrepen gewone consumptie). Met zicht op het glooiend landschap wanen we ons zowat in Toscane.

Voor het diner (17u30) serveren wij U in ’t Balladehof:

Velouté van Kervel, gevolgd door een gebraiseerd hammetje met marktverse groentjes, champignon- & bearnaisesaus en geboterde krielaardappeltjes met bieslook. Dit alles naar believen en inbegrepen een gewone consumptie.

Boven op dit alles krijgen jullie een uitgebreide Roadbook in kleurendruk met streekinfo en spoorweghistoriek, een Tourplaat (van Jean Deplanter) en maken jullie kans op een van onze mooie prijzen.

Wij kunnen jullie deze uiterst gevarieerde, pittoreske & culinaire dag aanbieden voor de prijs van 48,50€ per persoon (niet-leden +2,50€ p.p.).

Betalingen ten laatste maandag 16/04/2018 op rekening BE 03 9730 2746 5784 van Vanbelleghem-Ketels, Heidebloemstr.8, 8301 Knokke-Heist. Info: José Ketels (0497/811433 of npt.cocoon@telenet.be), Daniël Vanbelleghem (0475/508655).

We verwelkomen jullie graag in Zwevegem.