Toertje met oldtimer of motor maken ?

28 March 2020


Toertje met oldtimer of motor maken? Verboden!

Het is mooi weer en dus zit de zin er bij veel oldtimer- en motorenbezitters dik in om een ritje te maken met hun trouwe ros. Maar mag dat wel gezien het nieuwe Ministerieel besluit? Blijkbaar niet…

Toertje met oldtimer of motor maken? Verboden!
Rijden met een oldtimer werd niet specifiek opgenomen in het Ministerieel Besluit als’iets’ dat verboden zou zijn. De basisaanbeveling van de overheid luidt echter dat alleen voor strikt noodzakelijke verplaatsingen toegelaten zijn. Een privé- en/of plezierritje behoort volgens de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) niet tot de strikt noodzakelijke verplaatsingen. De BFOV roept zijn leden dan ook op om de oldtimers voorlopig op stal te houden en de vrije tijd eerder te gebruiken om bepaalde herstellingen of restauraties uit te voeren. Verder werden tal van nakende evenementen voor oldtimers al afgelast of verschoven naar een latere datum.

Keuring uitgesteld Noteer ook dat de autokeuring zijn deuren heeft gesloten tot 5 april 2020. Hierdoor kan men misschien zijn oldtimer niet tijdig aanbieden aan de periodieke keuring. De BFOV heeft daarom aan de drie verschillende overheden gevraagd om geen boetes te innen voor het laattijdig aanbieden van oldtimers.